ARUS - Asociatia Resurse Umanitare Speranta Timisoara
romana | english Cauta
Activităţi / Activităţi adresate specialiştilor
Activităţi adresate specialiştilor


Finanţat de Programul Hilton Perkins, SUA


» Cursuri de specialitate

Cursul "Evaluarea funcţională a vederii copilului cu dizabilităţi vizuale asociate"
În luna luna martie a acestui an, in cadrul Proiectului "Luminiţa", s-a organizat cursul "Evaluarea funcţională a vederii copilului cu dizabilităţi vizuale asociate". Cursul se adresează specialiştilor care lucrează cu copiii cu dizabilitate vizuală asociată (DVA) din cadrul Proiectului "Luminiţa", fiind susţinut de către Roxana Cziker, profesor la şcoala de nevăzători din Şcoala de nevăzători din Cluj. Scopul cursului este formarea de specialişti în evaluarea funcţională a vederii copilului cu dizabilităţi vizuale asociate, utilizând testul Lea Hyvarinen.

Cursul a vizat aspecte teoretice privind aplicarea testului Lea Hyvarinen la copiii cu dizabilităţi vizuale asociate, precum si aplicabilitatea testului la trei copii cu DVA din cadrul Proiectului "Luminiţa".

Şcoala de vară
Terapeuţi din cadrul Proiectului "Luminiţa" au participat în calitate de formatori, în luna iunie 2010 la Şcoala de vară din Cluj-Napoca, susţinând workshop-ul: "Comunicarea augementativă şi alternativă".

Catedra de Psihopedagogie Specială, Facultatea de Psihologie şi Ştiinte ale Educaţiei, Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca în colaborare cu Perkins International, SUA şi Sense International (România) a organizat în perioada 20-24 iunie 2011 Şcoala de vară "Strategii specifice de intervenţie în contextul dizabilităţii multiple". La acest eveniment au participat ca formatori şi terapeuţi din cadrul Proiectului "Luminiţa", susţinând două workshop-uri: "Curriculum pentru copii cu dizabilităţi multiple" şi "Dezvoltarea activităţilor integrate".
Home | Despre noi | Proiecte | Activităţi | Resurse | Media | Contact | Forum
Copyright © 2011 Asociatia Resurse Umanitare Speranta. Toate drepturile rezervate.